NBS: Plus500 obchoduje nezákonne

Centrálna banka varuje pred online obchodovaním s cennými papiermi

230301
18.01.2010 / mk

Národná banka Slovenska upozornila na nepovolenú činnosť obchodnej spoločnosti Plus500 so sídlom v Belize, ktorá slovenských investorov oslovovala cez online obchodnú platformu Plus500. Na internetovej stránke ponúkala najmä možnosť investovania s pákovým efektom s využitím britských, amerických, európskych a ázijských búrz. NBS upozornila, že Plus500 nemá potrebné povolenie, aby takúto aktivitu mohla v krajine ponúkať, a nie je ani spoločnosťou s jednotným európskym pasom. Jej činnosť je v rozpore so zákonom, nepodlieha dohľadu a finančné prostriedky investované do aktivít Plus500 nekryje Garančný fond investícií. Po zverejnení správy webová stránka spoločnosti s online obchodovaním nefungovala.

Z internetových diskusií na rôznych slovenských portáloch, na ktorých si záujemcovia vymieňali skúsenosti s Plus500 vyplýva, že stránka bola jednoduchá a ponúkla atraktívnu demo verziu obchodovania. Klienti dostali ako darček „reálnych“ dvadsať eur, s ktorými mohli obchodovať s avizovanou možnosťou výberu zhodnotenej sumy cez MoneyBrokers. S podmienkou, že získajú minimálne 50 „obchodných bodov“. Tie sa prideľovali v závislosti od obchodnej aktivity. Skúsenosti klientov ukazujú, že pri vyššej nahranej sume už obchodník žiadal reálny vklad.

Ilustračné foto - Flickr.com

© 2010 TREND Holding, spol. s r.o.

Pridaj na facebook delicious linked in pošli na vybrali.sme.sk pošli na twitter

Diskusia (3 reakcie )

  • Celá pravda o Plus500

    27.1.2010 / Msky

    Už dlho sa zaoberám touto platformou. Dosť dlho som ju testoval, študoval a komunikoval s podporou. Taktiež som strávil dosť veľa času na webe a čítal som skúsenosti druhých. No a celkom nakoniec som urobil to čo by mal každý vrátane mňa urobiť ako úplne prvú vec. Prečítal som si veľmi podrobne tzv "Clien Agreement" (Klientskú zmluvu). Áno platforma vyzerá veľmi prehľadne a jednoducho. Ich marketingová kampaň je šialená. Na každom jednom serveri, ktorý hovorí o obchodovaní majú svoju reklamu. (len tak pre zaujímavosť pozrite si stránku www.10pips.com je to presne to isté čo na plus500) A teraz fakty: Spoločnosť Plus500 Ltd. je firma registrovaná v Belize. 100% vlastník spoločnosti je spoločnosť MeVideoCY Ltd registrovaná na Cypre. Podľa IP adresy je server v Izraeli. (???!!!!!)Nie sú regulovaný žiadnym finančným úradom a na otázku kedy budú, vždy odpovedia, že za 3 až 4 mesiace (to už trvá cca od Augusta 2009). FSA (Financial servis authority z UK www.fsa.gov.uk) ich podľa mňa nikdy necertifikuje. V UK a USA sú zakázaný !!! Po podrobnom prečítaní Zákazníckej zmluvy (Client agreement)a aj bez toho, aby som čokoľvek skúsil by som tam neposlal ani "nájdené" peniaze. Vrelo odporúčam: Prečítajte si zmluvu !!!! (celú a podrobne!!!Bohužiaľ je len v AJ) V kocke je tam to, že môžu robiť takmer čokoľvek a kedykoľvek bez toho, aby to akokoľvek s Vami konzultovali. Môžu meniť kótované ceny ako chcú a keď si všimnete tak ich ceny ani presne nekopírujú skutočný trh. Taktiež môžu presúvať vaše peniaze z účtu na účet, uzatvoriť vašu pozíciu, zrušiť účet aj z vašimi peniazmi takmer kedy a ako chcú. Jedná perlička za všetky: "5.6.2 We will be under no obligation to, but may in our absolute discretion, provide quotes for, or accept, execute or cancel, all or any part of a Transaction that you have requested through the Trading Platform without giving any reason" Voľný preklad: "5.6.2. Nebudeme akýmkoľvek spôsobom viazaný, ale môžeme podľa nášho vlastného uváženia, poskytnúť kotácie, akceptovať, vykonať alebo zrušiť celú alebo časť Transakcie ktorú ste požadovali cez "Obchodnú platformu" bez udania dôvodu" ????!!!! Čiže ak zadám príkaz, že chcem uzatvoriť pozíciu ktorá stráca peniaze a im sa to nebude nepáči tak nie sú ničím viazaný mi vyhovieť. Ďakujem veľmi pekne !!! A to je len jeden príklad z mnohých. Celé mi to pripadá ako pasca na začiatočníkov. Povedzte koľkí z Vás čítajú Zmluvy a podmienky? Ak poviem 5% tak možno preháňam. Takže moja rady: 1. Skontrolujte si fakty 2. Vždy podrobne čítajte zmluvné podmienky 3. A potom to už bude veľmi jednoduché sa rozhodnúť či tam svoje peniaze dáte alebo nie. PS: Pozor na veľkých zanietencov platformy. Plus500 má veľmi dobre rozbehnutý tzv. "Affilliate program" a platia veľmi dobre za propagáciu ich platformy. Dokonca si vytvorili aj vlastnú stránku (akože nezávislé fórum) kde ospevujú svoj produkt Veľa štastia

  • Re: Fámy o Plus500

    19.1.2010 / El gato con botas

    Na Forexe obvykle plati, ze ked je spolocnost zaregistrovana niekde v pekle (v tomto pripade Belize), ma na to zavazne dovody. Obvykle sa daju tie dovody charakterizovat ako nekale, ktore by sa asi nepozdavali regulacnym uradom v USA. Na Peacearmy tie hodnotenia naznacuju, ze to bude asi pravda. www.forexpeacearmy.com Kazdy je sice strojcom svojho stastia, to stastie ale v Belize urcite nerastie. Cez taku firmu moze obchodovat len totalny blazon, ktory sa v pripade problemov moze ist stazovat do lesa.

  • Fámy o Plus500

    19.1.2010 / XYtraders

    Na internete sa začali šíriť fámy, že spoločnosť Plus500 je nesolídna a nemá povolenie obchodovať na Slovensku a v Českej republike. Áno je pravda, že obchodná platforma Plus500 nemá povolenie, ale neznačí to o nesolídnosti tejto spoločnosti. Plus500 poctivo vypláca peniaze obchodníkom a poskytuje kvalitné služby aj bez licencie. Vo Veľkej Británii už toto povolenie má a budeme robiť všetko preto aby ho získala aj na Slovensku a v Českej Republike. Všetky fámy ktoré sa rozširujú na internete má na svedomí konkurenčná spoločnosť. Veríme, že Plus500 tak isto aj našej stránke ostanete aj naďalej verný. Do komentárov Vám pošleme pár dôkazov, že skutočne vyplácajú peniaze. www.xytraders.com

Otvoriť celú diskusiu s 3 príspevkami

Tagy:

NBS

© TREND Holding, s.r.o. / Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená. / Podmienky používania / Politika Copyrightu